Hvilke investeringer og investerings relaterte temaer lurer nordmenn på?

Hvilke investeringer og investerings relaterte temaer lurer nordmenn på?

Vi bestemte oss for å undersøke hva nordmenn søker etter med nøkkelordet investering de siste 12 mnd.

Vi benyttet Google Trends til selve søkestatistikken, -og en miks av forskjellige analyseverktøy for å se på de søkene som var relatert til nøkkelordet Investering.

Bilde1

Ut ifra dette kan vi se at interessen varierer forholdsvis mye i løpet av perioden, og mye av dette kan sikkert tilskrives naturlige sesongvariasjoner, mens markedets bevegelser og hva en til en enhver tid leser om i presse naturligvis vil være en medvirkende faktor i hva folk faktisk søker etter.

Toppen i denne perioden var i april, og henger naturlig sammen med de store bevegelsene i markedene som følge av korona-pandemien. At interessen er lavest rundt jul og i sommermånedene er vel heller ikke veldig unaturlig.

I forhold til de investerings relaterte søkeordene, -altså det som blir søkt på sammen med investering var et naturlig å dele dete inn i 4 hovedgrupper;

Aksjer, Fond, Renter og Generelt

Søkeord med færre enn 10 søk/mnd ble ikke hensyntatt.

Det samme med søk som gikk på spesifikke selskaper, og, -eller enkeltpersoner.

Ut ifra dette kunne vi tydelig se at aksjer, og aksje-relaterte søk var den gruppen av investerings-relaterte søk som med god margin var mest søkt på nett.

Aksjer, kjøpe aksjer, hvordan kjøpe aksjer, investere i aksjer, anbefalte aksjer, og aksjetips var de typisk mest søke begrepene i forhold til aksje-relaterte søkeord innen investering. Kanskje ikke unaturlig da de fleste har hørt om aksjer/aksjemarkedet, da dette for de fleste nok er den mest kjente måten å investere penger på.

Se den detaljerte oversikten over alle de relaterte søkene her.

Videre var fond og fondsrelaterte søk bare marginalt mere benyttet enn søk etter bankkonto, -og rente-relaterte søk, noe som isolert sett overasket oss all den tid investeringer veldig ofte typisk består i å flytte midler nettopp fra bankkonto og andre rentebærende-instrumenter.

Både fond og bankkonto / rente-relaterte søk var veldig dominert av søk som går på hvordan man skal finne det beste fondet og/eller den høyrentekontoen med de beste rentene.

Søkene gikk i all hovedsak i; beste aksjefond, beste rentefond, hvilket fond er best, beste avkastning osv. Se den detaljerte oversikten over alle søkene her

De mest søkte av de generelle søkene favnet noe bredere og var; avkastning, sparing, hvordan spare, investere i eiendom, investere i gull osv.

Blant de mere trivielle funnene var søk som; Hvordan bli rik, Hvordan få penger osv. At søket ‘hvordan bli millionær’ hadde mere enn dobbelt så mange søk som ‘hvordan investere en million’ er en nokså morsom observasjon å gjøre.

Legg igjen en kommentar